singlenewshero

5 RAZLOGA ZAŠTO JE BOLJE BIRATI ZAVESE PO MERI

1. Zavese po meri, najbolja vrednost za novac

Zavese šivene po meri su skuplje, jer zahtevaju posebnu izradu, a svaka zavesa se šije uz veliku preciznost i brigu.

Kako se one prave po narudžbini, količina korišćenog materijala se takođe razlikuje. Kada se kupuje određena količina materijala za određeni broj proizvoda u različitim dimenzijama, potrebna je manja količina materijala u poređenju sa zavesama koje su šivene po meri.

Ali ono što dobijate zauzvrat je gotov proizvod koji će trajati godinama jer je stručno osmišljen.

2 Jedinstveno šivenje trake

Dvofalta, trofalta, falta sa prstenom ovo su samo neki od izbora među nebrojenim načinima šivenja traka koji su dostupni kada se zavese šiju po meri. Kvalitetno izradjena traka može napraviti veliku razliku u unutrašnjosti enterijera, jer ukazuje na trud koji je uložen u celokupno osmišljavanje dekora.

3. Personalizujte svoj unutrašnji enterijer

Da li ste više za moderni ili tradicionalni tip, ili pak mešavina istih?

Ključ tradicionalnih stilova enterijera je složen detalj. Elementi uključuju teže tkanine koje mogu elegantno padati, trake na falte, kao i klasične, ali opet jedinstvene dezene tkanina kao što su cvetni i damask. Zavese po meri vam nude slobodu da izaberete dezen tkanine koje je teško naći u readymade prodavnicama.

Sa druge strane, u modernim stilovima enterijera, fokus je uglavnom na jednostavnosti i minimalizmu. To ne znači da su tkanine sve ravne i neutralne, jer se u savremenom stilu unutrašnjosti često igramo sa živahnim dezenima i teksturama, postavljajući kontrast sa ostalim kućnim dodacima.

Manje je više (izuzev maksimalističkih stilova kao što su botanički i boho) u modernom enterijeru. Suština ovog stila se može se pronaći u jednostavnim siluetama, balansiranom paletom boja i fokusiranjem na kvalitet pre kvantiteta.

Zavese po meri pružaju mogućnost da napravite sopstveni izbor materijala kako biste osigurali kvalitet koji vam je potreban, kao i da izaberete najbolju postavu za vaše potrebe.

4. Funkcionalnost

Da li tražite zavese koje mogu blokirati neželjeno svetlo, ili tražite zavese koje mogu održavati vaš dom toplim tokom zime i hladnim tokom leta? Ove zavese se razlikuju po punoći materiala i gustini tkanja i omogućavaju Vam da kontrolišete prodor svetlosti u prostoriju.

Iako se mogu naći u radnjama koje prodaju gotove proizvode, nije uvek moguće pronaći odgovarajući stil u kombinaciji sa postavom koja je vama potrebna. Šivenje zavesa po meri vam pruža mogućnost da izaberete bilo koju tkaninu, bez obzira na postavu.

5. Aksesoari

Ukoliko želite dodatne ukrase, kao što su ukrasne kape, baloni ili drugi jedinstveni detalji, ovi dodaci se najbolje nadopunjuju sa zavesama koje su šivene po meri, jer je konačni izgled u velikoj zavisnosti od celokupnog uklapanja detalja sa materijalom.