singlenewshero

TEPISI

Kako odabrati pravi tepih?

Odabir sastava tepiha, koliko je sastav tepiha važan?

  • Veoma važan! Ako imate malu decu, disajnih problema ili kućne ljubimce, važno je znati da danas postoje tepisi koji odbijaju prljavštinu, tečnost, na kojima ne ostaju fleke…

Zaštoje dobro imati tepih – prednosti posedovanja tepiha?

  • Oduvek je poznato da se na tepisima odvija život. Oni nas čuvaju od hladnog poda, upijaju zvukove i čine enterijer potpunim i udobnim. Bez tepiha prostor zna da izgleda hladno i nepotpuno

Funkcionalnost tepiha, saveti za održavanje tepiha

  • Tepih treba redovno usisavati, a povremeno ga treba osvežiti na način koji je propisao proizvodjač. Svaki tepih ima svoju deklaraciju i zbog njegove dugotrajnosti treba pratiti upustva proizvodjača.

Kako odabrati boju, oblik veličinu tepiha?

  • Ako niste sigurni u veličinu ili oblik tepiha koji želite, poželjno je napraviti šablon od papira ili kartona, i naa taj način formirati oblik i veličinu. Ako niste ni tada sigurni u ispravnost svoje odluke dobro je posavetovati se sa dizajnerom. Tu uslugu možete dobiti u našem prodajnom  salonu.

Kombinovanje boja tepiha u skladu sa nameštajem, bojama zidova i zavesa.

  • Tepih osim svoje funkcionalnosti (upijanje zvukova, topline, udobnosti) ima i svoju estetsku komponenetu. Nije lako,ali je veoma važno dobro uklopiti tepih i njegovu boju, dezen i veličinu sa ukupnim izgledom enterijera. Tepih može biti ukras ali i može biti i potpuni promašaj.

Najčešće greške pri odabiru tepiha

  • Nepotpuna i nedovoljna informisanost o sastavu tepiha ili njegovo održavanje ili pak neodgovorajuća dimenzija za prostor u koji je postavljen.